workshop

Storytelling op LinkedIn  

Eibergen, Villa Smits
1 dag (10 tot 17 uur)
max. 8 deelnemers
€ 349,- (ex btw)
storytelling op LinkedIn

Maak werk van je professionele verhalen 

Storytelling is populairder dan ooit. Professionals kiezen er ook op LinkedIn steeds vaker voor om verhalen te vertellen waarin ze beeldend beschrijven wat er in de professionele wereld om hen heen gebeurt. En dat is niet zo gek. Met storytelling gaat het niet zozeer om je woorden, maar om je daden. Verhalen laten zien wie je bent, wat je doet en hoe je dat doet. Walk your talk dus. Daardoor zet je jouw persoonlijkheid steviger en geloofwaardiger neer, zonder dat je jezelf aan het pushen of verkopen bent. Maar hoe vind je deze verhalen? In de workshop ‘storytelling op LinkedIn’ maak je kennis met de basisprincipes van storytelling en leer je hoe je verhalen kunt vinden en vertellen die jou en je werk typeren.  

Data 2022

De workshop ‘Storytelling op LinkedIn’ wordt in 2022 op verschillende data gegeven in de  Storyloft van Storypro in Villa Smits in Eibergen. De workshop begint om 10.00 uur ’s ochtends , tussen de middag kun je genieten van een heerlijke lunch en er is volop gelegenheid om te netwerken. Om 17.00 uur sluiten we af.   Voor deze workshop zijn maximaal acht plekken beschikbaar. Wil je deze workshop incompany aanbieden of volgen met je team? Dat kan. Neem dan even contact op, dan bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden. 

Donderdag 27 januari 2022

Eibergen
Villa Smits

10.00 – 17.00 uur

Nog beschikbaarheid

Vrijdag 3 juni 2022

Eibergen
Villa Smits

10.00 – 17.00 uur

Nog beschikbaarheid

Donderdag 10 maart 2022

Eibergen
Villa Smits

10.00 – 17.00 uur

Nog beschikbaarheid

Voor teams

Eibergen
of incompany

In overleg

inhoud van de workshop 

Wat neem je mee uit deze workshop?

✓ Je weet waarom verhalen werken

Je weet waarom storytelling een effectieve manier is om te communiceren en wat verhalen met ons doen door de werking van verhalen op ons brein.  

✓ Je kent de 7 bouwstenen van verhalen

Je kent de 7 bouwstenen waaruit verhalen bestaan en weet hoe je deze bouwstenen kunt inzetten om je eigen verhalen sterker te maken. 

✓ Je kunt werken met het Storycanvas

Je kunt werken met het storycanvas, waarmee je bouwsteen voor bouwsteen de outlines van je persoonlijke verhalen leert plotten.  

✓ Je krijgt praktische en inspirende voorbeelden

Je krijgt praktische voorbeelden van storytelling op LinkedIn die richting en inspiratie geven voor jouw eigen verhaal. 

✓ Je leert verhalen verzamelen

Je leert hoe je bij jezelf (en anderen) verhalen kunt vinden en welke vragen je daarvoor moet stellen en hoe je deze formuleert. 

✓ Je krijgt inzicht in betekenissen

Je krijgt inzicht en wordt je bewust van de grotere betekenis die jij zelf geeft aan je verhalen. Maar ook van de betekenis die anderen geven aan jouw verhalen.   

✓ Je traint je schrijversoog en scherper waarnemen

Je ontdekt hoe schrijvers observeren en de kleinste details waarnemen en vastleggen. Je traint je eigen schrijversoog om scherper waar te nemen. 

✓ Je kent literaire stijlmiddelen

Je maakt kennis met literaire stijlmiddelen, zoals show don’t tell om beeldender te schrijven, en ontdekt wat een goed geschreven verhaal nodig heeft. 

✓ Je weet beter wat storytelling is

Storytelling is een containerbegrip geworden. Aan het eind van de dag heb je de kracht en impact van verhalen ervaren en weetje beter wat storytelling is.  

Voorkennis & niveau 

Voor wie is deze workshop?

Professionals die in hun zakelijke netwerk storytelling willen inzetten om te vertellen wat ze in huis hebben en waar ze zich mee bezig houden. Zonder zichzelf daarbij op de borst te kloppen of al te ‘salesy’ over te komen.  Verhalen gaan altijd over mensen. Dat kunnen klanten zijn, inwoners, medewerkers, cliënten en patiënten, coachees. Als het maar over échte mensen gaat. De workshop ‘Storytelling op LinkedIn’ is daarom vooral geschikt voor professionals die werken met mensen werken en  in hun verhalen willen laten zien hoe ze de mens centraal stellen in hun werkwijze of organisatie.   

FAQ workshops & trainingen

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn laptop meenemen?

We gaan tijdens deze training veel schrijven, dus het is handig om een laptop mee te nemen. Schrijf je liever met pen en papier? Of op je iPad? Ook helemaal goed natuurlijk. Zorg er in ieder geval zelf voor dat je je favoriete ‘schrijfgerei’ bij de hand hebt. Op de trainingslocatie zelf kunnen we je pen en papier aanbieden, maar we hebben geen pc’s of laptops tot onze beschikking. 

Wat is er allemaal inbegrepen?

Bij deze training zijn de volgende dingen inbegrepen:

– Lesmaterialen
– Koffie, thee en water
– Lunch: je krijgt op iedere trainingsdag een heerlijke lunch geserveerd. 

Ik heb specifieke dieetwensen

Geen probleem. Na je aanmelding ontvang je nog een intakeformulier. Hierop kun je ook jouw dieetwensen aangeven. Wij zorgen er vervolgens voor dat de trainingslocatie voor jou een lunch bereidt die in jouw dieet past. 

Is er ook 1-op-1-coaching mogelijk?

Ja, dat kan. Je kunt ook gebruik maken van de indivuele begeleiding en coaching. Besef wel dat de kracht van deze training is dat je in een groep aan de slag gaat met jouw kennis en expertise. We werken in een groep van maximaal acht personen, dat betekent dat er volop ruimte is voor jouw verhaal. In de groep waarmee je werkt,  zitten professionals die je kunt gebruiken als klankbord voor je verhaal. Je hebt met dit ‘publiek’ dus direct een  interessante manier om te testen of je verhaal overkomt zoals je wilt dat het overkomt. 

Zijn deze kosten aftrekbaar?

Je krijgt van Storypro een btw-factuur: daarop staat het bedrag inclusief en exclusief btw. Als je ondernemer bent, of deze training volgt vanuit jouw bedrijf of organisatie, dan zijn de kosten aftrekbaar als opleidingskosten. Als ondernemer kun je uiteraard ook de btw terugvragen. 

Volg je deze training als particulier, dan zijn er mogelijkheden om de opleidingskosten op te geven bij je aangifte inkomstenbelasting. Wat dit precies voor jou betekent, is voor ons lastig te zeggen, omdat het verschilt per individuele situatie.  Daarom raden we je  aan om hiervoor of contact op te nemen met de Belastingdienst of met je administratieve contactpersoon. 

Kan deze training ook bij ons op locatie worden gegeven?

Ja, dat kan. Deze training kan ook incompany verzorgd worden in jouw organisatie. Als je de training met meer dan vijf collega’s wilt volgen, is dat een stuk voordeliger. En het leuke is dat we op basis van de behoeften in jouw team ook specifieke accenten kunnen leggen zodat de training zo goed mogelijk aansluit bij jullie dagelijkse praktijk. 

Hoe zit het met de coronamaatregelen?

In de trainingsruimte van Storypro is genoeg ruimte om afstand te houden. Als de RIVM-maatregelen voorschrijven dat we niet live kunnen samenkomen, dan verplaatsen we de training in overleg naar een ander moment waarop we wel live samen kunnen komen. 

Kun je zelf niet naar de training komen omdat je coronagerelateerde klachten hebt? Ook dan bekijken we samen of en wanneer je in een andere groep kunt deelnemen. 

Trainer Femke Nales

Femke Nales heeft meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van media, marketing en communicatie. Ze weet als geen ander wat een goed verhaal een goed verhaal maakt. Ze werkte 15 jaar lang als journalist en later als leidinggevende voor De Twentsche Courant Tubantia. Sinds 2015 helpt ze met haar bedrijf Storypro professionals en organisaties met het vinden en vertellen van hun verhaal. Naast haar journalistieke carrière, is Femke opgeleid tot Docent Creatief Schrijven en is ze gecertificeerd om les te geven in proza, poëzie, non-literaire fictie en levensverhalen.  Femke is verder NLP Master Practitioner en als gecertificeerd Storypractitioner gespecialiseerd in business storytelling en  organizational storytelling. 

Op verhaal komen in de Achterhoek

Voor de trainingen van Storypro nodigen we je uit in Villa Smits aan de Grotestraat 30 in Eibergen. Deze monumentale villa ligt in het centrum van Eibergen. Op de bovenste verdieping van dit sfeervolle rijksmonument vind je de trainingsloft van Storypro. Hier vind je in alle opzichten de ruimte om aan de slag te gaan met jouw verhaal. 

Parkeren bij Villa Smits
Naast het pand kun je gratis parkeren.  Is de parkeerplaats vol? Rijd dan een stukje verder naar het Openlucht Theater. Of parkeer je auto in de parkeergarage van de Action (tegenover Villa Smits). 

 

 

 

 

 

Training op maat

Storytelling op LinkedIn incompany?

Wil je deze workshop met meerdere collega’s volgen? Vanaf 4 deelnemers is het al voordeliger om de training als incompany training te boeken. Dat kan op locatie van Storypro of bij jouw organisatie. 

Femke Nales | Storypro
femkenales@storypro.nl
06 38532891

Storypro werkt(e) o.a voor:  

 

Bekijk de verhalen van Storypro 

 

Meld je aan voor Storypro's updates

Kennis, inspiratie en storytellingtips ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Storypro. 

Je ontvangt vanaf nu de updates van Storypro