door feb 23, 2023

Op 31 maart is het allereerste Belgisch – Nederlands congres over storytelling en storylistening. Dit is hét storytelling- en storylisteningevent van 2023. Het storytellingcongres is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de kracht van verhalen in transities. Ben jij er ook bij? Misschien ontmoeten we elkaar dan in Gent. Storypro verzorgt tijdens het congres één van de werkateliers over het werken met archetypen om je team te versterken.

In één dag ‘helemaal bij’ met storytelling

Maar op 31 maart is er veel meer. Want storytelling is een ontzettend veelzijdig vakgebied. Dat zie je terug in de line-up van dit congres. Als je je graag wilt verdiepen in wat storytelling voor professionals, teams of organisaties kan betekenen. En liefst in één dag weer ‘helemaal bij’ wil zijn op het gebied van storytelling. Hier moet je zijn. 

Wat staat er op het programma?  

  • Organisatieverhalen: Hoe ontwikkel je als gemeente een organisatieverhaal? Change- en communicatieprofessionals Aymie Gelissen en Roos Toering van de gemeente Breda nemen iedereen mee op hun hobbelige pad om een organisatieverhaal te ontwikkelen waarin 3000 medewerkers zich kunnen vinden. 
  • Leiderschapsverhalen: Steve Jobs zei ooit “The most powerful person in the world is the storyteller. The storyteller sets the vision, values, and agenda of an entire generation that is to come…” CEO Joost Callens en schrijver van De Kwetsbare Leider komt vertellen wat de impact is van zijn verhaal over een nare persoonlijke mislukking. Uiteindelijk leidde die namelijk tot een nieuw kompas voor alle organisaties waar hij leiding aan geeft. 
  • Ondernemersverhalen: Ondernemer Lili Matthijs vertelt hoe haar ondernemersverhaal het verschil maakt in haar ondernemersbestaan.
  • Veranderverhalen: Business storytellingexpert Annet Scheringa vertelt over de stand van het vak én laat met een case uit haar veranderpraktijk zien hoe verhalen transities kunnen vergemakkelijken.

“The most powerful person in the world is the storyteller” 

Aan de slag in verschillende werkateliers

Begeleiders Koen Marichal en Dirk Mareel, Ralph Poldervaart en Sander van Duijn (van Storydiggers), Grete Geysen en Veronique Debeys (van hogeschool Limburg Leuven), Marianne Schapmans, Lili Matthijs en Annet Scheringa en Femke Nales (van Storypro)gaan met jou op zoek naar jouw verhaal. Jouw leidersverhaal, jouw ondernemersverhaal, de corporate story van jouw organisatie of de onderstroomverhalen die betekenis geven aan de missie, visie en kernwaarden van jouw organisatie. Naar verhalen waarmee je zaken als inclusie en diversiteit in je organisatie betekenis kunt geven en bespreekbaar kunt maken. Storypro zal deze middag een werkatelier verzorgen over hoe je je team kunt versterken door te werken met de verhalen van archetypen. Wil je meer weten over het congres of erbij zijn? 

Boek je ticket op storytellingcongres.com

Wil je meer weten over het congres of erbij zijn? Alle informatie over het congres vind je hier: www.storytellingcongres.comHier kun je je ook direct aanmelden

 

 

Geschreven door Femke