brand storytelling

Contentmarketing: verhalen die verkopen 

Je klanten willen geen gladde verkoopverhalen horen. Ze willen het echte verhaal. En dat verhaal gaat zelden over jou als bedrijf. Het gaat over hoe jij je klant kunt helpen.  Over wie jij bent en hoe je andere klanten hebt geholpen. Verhalen die verkopen zijn verhalen die een relatie opbouwen, vertrouwen scheppen, klanten helpen en inspireren. Het vraagt kennis en vaardigheid om zulke verhalen te vinden en te vertellen.  

Contentcreatie: besteed je verhaal uit aan Storypro

Storypro is gespecialiseerd in verhalende content. Dus heb je volop ideëen, genoeg verhalen te vertellen, maar niet de tijd of expertise in huis om zelf verhalen te maken? Storypro helpt je graag.  Blogs, interviews, reportages of klantcases: check.  Op zoek naar een partij die goede persberichten en nieuwsberichten kan schrijven? Jup.  Maar ook het maken van een compleet magazine, een krant of bijlage kun je gerust uitbesteden. Behalve de verhalen, kan Storypro daarbij ook de redactionele formule voor je magazine of krant uitwerken, het projectmanagement uit handen nemen en fotografen, vormgevers en tekstschrijvers briefen en aansturen.

Contentstrategie: eerst denken, dan doen 

Voor je gaat rennen,  moet je eerst je veters strikken. Zomaar verhalen vertellen en lukraak content maken is echt zonde van je tijd en van je geld. Als je succesvol wilt zijn met contentmarketing moeten de verhalen die je maakt, bijdragen aan je marketingdoelstellingen. Met het ontwikkelen van een contentstrategie weet je met welk doel je verhalen vertelt, welke verhalen je kunt vertellen, welke doelgroepen je met die verhalen wilt bereiken en met welke middelen en via welke kanalen je deze het beste kunt bereiken. Samen kijken we wat er nodig is om zo effectief en doeltreffend mogelijk om te gaan met de tijd en het geld die je besteed aan het (laten) maken van content.   

Storybranding: je merkverhaal als stevig fundament 

Om verhalen te vertellen die de juiste klanten aanspreken is het belangrijk om te weten wie je bent, waar je voor staat, wie jouw ideale klant is en waarom deze klant voor jou moet kiezen (en niet voor jouw concurrenten). Veel vragen, logische vragen ook als je ze zo leest. Maar het antwoord op deze vragen is voor de meeste ondernemers en bedrijven niet makkelijk. Het vraagt om een stukje zelfreflectie en de ontdekkingstocht naar wat jou bijzonder en anders maakt. (En dat bijzondere vind jij vaak heel gewoon omdat het over jou gaat.)  In het Storybranding-traject ‘Your Unique Selling Story’ van Storypro gaan we op ontdekkingstocht en aan de slag met jouw merkverhaal. 

Storytelling inzetten voor je marketing?

Welke verhalen kun je vertellen als bedrijf? Hoe zorg je dat die verhalen relevant, authentiek zijn en ook nog eens bijdragen aan je marketing- of salesdoelstellingen? Met  een achtergrond in de journalistiek en contentmarketing help ik jouw bedrijf graag met vragen op het gebied van storytelling, marketing en sales.

Meld je aan voor Storypro's updates

Kennis, inspiratie en storytellingtips ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Storypro. 

Je ontvangt vanaf nu de updates van Storypro