Verhaalsessie

Storysprint: storytelling in 1 dag

Max. 8 personen
1 dag
Data in overleg
€ 249,- per persoon (ex btw)

Snel én strategisch verhalen ontwikkelen

Wil je storytelling gericht en snel in kunnen zetten om als organisatie of (project)team een verhaal te ontwikkelen rondom een bepaald idee, thema of onderwerp?  Plan een Storysprint. In één dag vinden en ontwikkelen we strategische en waardevolle verhalen rondom jouw thema waarmee je mensen kunt betrekken, overtuigen of motiveren. 

“Storytelling is the most powerful way to put ideas into the world.”

Robert McKee

 

jouw verhaal als storysprint

Waar kun je de Storysprint voor inzetten?

Meer aandacht voor je product of dienst. Voor je organisatie, je team of project. Wat ingewikkeld en abstract is, menselijk en begrijpelijk maken. Draagvlak creëren voor verandering of nieuw beleid. De juiste woorden vinden om dat fantastische idee of je visie aan de man brengen. Een Storysprint is geschikt voor iedereen die een manier zoekt om mensen mee te nemen in een verhaal. In een Storysprint leer je al doende het belangrijkste wat storytelling te bieden heeft. Wat dat is? Het inzicht dat je niet nog meer feiten, informatie en data nodig hebt om mensen in beweging te krijgen. (Wacht dus nog even met het maken van die Powerpoint.) Mensen willen geen nieuwe feiten, ze willen een nieuw verhaal. En ze willen vooral weten of en hoe ze zelf onderdeel uitmaken van dat verhaal. In een Storysprint gaan we methodisch aan de slag met het vinden en verzamelen van verhalen, het vormen en ontwikkelen van je verhaal en de manieren waarop je je verhaal kunt vertellen. 
voor wie

Waarom een Storysprint?

Even de waan van de dag loslaten en werken aan dat wat echt belangrijk is, maar er zo vaak ‘bij in schiet’. Wat dat is? Nadenken over hoe je mensen gaat meenemen in het verhaal over de plannen die je hebt bedacht, de visie, de strategie of het beleid dat je hebt ontwikkeld. Of al die andere ideeën die gaan zorgen voor verbetering, verandering of vernieuwing. Met een goed verhaal breng je die nieuwe ideeën tot leven en zorg je dat mensen geïnspireerd en gemotiveerd raken.

Voor ontwikkelaars en innovators
Een Storysprint kan uitkomst bieden als je werkt aan een baanbrekende maar complexe innovatie. Of iets ontwikkelt of ontwikkeld hebt dat zo geniaal in elkaar zit,  dat het lastig in een paar woorden is uit te leggen aan de rest van de wereld. Juist dan kunnen verhalen wat de feiten niet kunnen: het ingewikkelde op een slimme manier toegankelijk en menselijk maken.  
Voor leiders en (verander)managers
Nieuw koers, andere strategie. Wie leiding geeft aan een organisatie of (project)team is continu bezig met het ‘verkopen’ van nieuwe ideeën, verbeteringen en veranderingen. Tijdens een Storysprint kun je samen met je (verander)team werken aan verhalen die weerstand wegnemen en waarmee je mensen uitnodigt samen de volgende stap te zetten.
Voor projectteams- en partners
Voor je project of programma moet je samenwerken met je team, maar ook met verschillende projectpartners en stakeholders. Een storysprint kan een geweldige manier zijn om te werken aan teamontwikkeling en als projectteam samen een gedeeld verhaal te vormen. Maar je kan een Storysprint ook prima inzetten om samen met projectpartners en stakeholders te werken aan een gezamelijke verhaal over wat je in de toekomst wilt bereiken.
Marketing- en salesteams
Hoe krijg je aandacht voor je producten of diensten in een wereld waar aandacht zo ontzettend schaars is geworden? Waarmee onderscheid jij je van al die anderen die hetzelfde doen als jij? En hoe zorg je dat je dat verhaal ook geloofwaardig kunt vertellen? Na een dagje Storysprinten heb jij talloze nieuwe verhalen die je met succes kunt inzetten voor je marketing en sales. 
Communicatieprofessionals
Gezonde leefstijl, klimaatverandering, verkeersveiligheid. Of intern: draagvlak krijgen voor een nieuwe manier van werken. Moet de communicatie van jouw organisatie, project of programma bijdragen aan meer betrokkenheid, bewustwording of (gedrags)verandering? Met storytelling bereik je meer dan met de feiten. Zeker als het gaat om thema’s en onderwerpen die taai, saai of betuttelend over kunnen komen. Een dagje Storysprinten zet jou en je team op het spoor van verhalen die betekenis en richting kunnen geven voor je doelgroep. 

 

 

Recruiters en HR-managers
Talent aantrekken en behouden: een hele uitdaging in een krappe arbeidsmarkt. Cultuur, identiteit en purpose zijn steeds belangrijker voor jong talent. Dat vraagt om een stevig en geloofwaardig verhaal. Wie ben je als organisatie, waar sta je voor? In een Storysprint ga je een dag aan de slag met het tot leven brengen van de woorden en waarden in jouw organisatie die nu nog geen of te weinig betekenis of zeggingskracht hebben. 

Storysprint boeken?

Wil je met jouw team of een groep professionals rondom een thema een Storysprint boeken? Naast een nuttige dag, ga je ook een leuke en inspirerende dag meemaken. Vooraf bespreken we het doel van je Storysprint en stellen we vast of jouw thema geschikt is voor een Storysprint. Vervolgens bakenen we het onderwerp of thema af. Wil je meer weten over de mogelijkheden om een Storysprint in te zetten, neem dan contact op, ik vertel je er graag meer over.  

 

Meld je aan voor Storypro's updates

Kennis, inspiratie en storytellingtips ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Storypro. 

Je ontvangt vanaf nu de updates van Storypro