verhaalsessie

Storycirkels: samen op verhaal komen 

Min. 4 - Max. 50 deelnemers
minimaal 1 dagdeel
Data in overleg
Prijs op aanvraag

Deel ervaringen en inzichten

Wil je meer inzicht in wat er leeft rondom een bepaald thema? Grip krijgen op wat mensen werkelijk vinden, voelen en denken?  In een storycirkel wissel je verhalen uit. Zo krijg je toegang tot ervaringen, herinneringen, emoties en beleving die anders niet of nauwelijks aan de oppervlakte komen. Het delen van verhalen doe je met de storytellingmethode en onder professionele begeleiding. Een storycirkel  kan bijdragen aan diepere inzichten, leren van elkaar kennis en ervaring en grote verbondenheid en betrokkenheid omdat er een gedeeld verhaal ontstaat door verhalen te delen. 

There isn’t a stronger connection between people than storytelling” 

– Jimmy Neil Smith

 

Waarom storycirkels? 

✓ Gezamenlijk inzicht in thema's

Ontdek wat er leeft en speelt rondom bepaalde thema’s en ontdek patronen door verschillende verhalen te delen over hetzelfde thema.

✓ Positie bepalen: waar staan we nu?

Gebruik de verhalen om positie te bepalen: waar sta je op dit moment? En waar sta je ten opzichte van de doelen die je in de toekomst wil bereiken?

✓ Samen betekenis geven aan ontwikkeling

Waarom is dit zo, wat is de context en wat betekent dit eigenlijk? Geef samen betekenis aan veranderingen met gedeelde verhalen.

✓ Leer van elkaars kennis en ervaring

Ervaringswijsheid is extreem waardevol in verschillende processen. Door verhalen te delen, leer je van elkaars kennis en ervaringen. 

✓ Start of onderdeel van dialoog

In een storycirkel praat je niet over maar mét je doelgroep. Verhalen uitwisselen kan als start van een dialoog of als onderdeel van de dialoog. 

✓ Verbinden met een gedeeld verhaal

Leer elkaar beter kennen en versterk de onderlinge verbinding. Het delen van verhalen zorgt voor meer begrip en betrokkenheid. 

Storycirkels inzetten?

Voor we storycirkels inzetten, bespreken we samen met welk doel je verhalen wilt uitwisselen. Vervolgens kijken we welke verhalen je wilt verzamelen en delen en met wie je dat wilt doen. Storypro helpt je met het stellen van doelen, de voorbereiding en het begeleiden van het proces. Een storycirkel bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 personen per cirkel. Heb je een grotere groep? Geen enkel probleem, dan stellen we meerdere storycirkels samen en kunnen we de verhalen uit de verschillende storycirkels analyseren en bespreken.