1-0p-1 storycoaching

Storybranding

voor starters

Op locatie of online
4 - 6 weken
individuele coaching
€ 1499,- (ex btw)
zichtbaar zijn met je aanbod

Start met een goed verhaal 

Als ondernemer heb jij veel te bieden, dat voel je en dat weet je.  Maar weet jouw klant dat ook? Om gezien te worden, moet je zichtbaar zijn. En dat is best spannend als je nog zoekend bent naar jouw verhaal en wat jou onderscheidt van al die andere ondernemers. Wie ben jij als ondernemer, wat is je aanbod en hoe breng je dat op zo’n manier onder de aandacht dat mensen je aanbod ook willen kopen? In dit individuele coachtraject gaan we samen werken aan een helder en duidelijk verhaal, zodat jij precies weet wat jouw boodschap is en waar en hoe je die het beste kunt delen. 

“Marketing is telling a story

about your value

that resonates enough with people

that they want to give you money”

– Seth Godin

Voor wie is dit traject?

Ondernemers die meer zichtbaarheid willen

Dit traject is geschikt voor jou als je net begonnen bent als ondernemer of al een paar jaar onderneemt, maar blijft worstelen met je verhaal  en wat je precies te bieden hebt.  Daardoor vind je het lastig om je verhaal te delen en zichtbaar te zijn. Het kan ook dat je zelf al verschillende dingen hebt geprobeerd op bijvoorbeeld social media, maar je merkt dat de mensen om je heen (nog) niet goed begrijpen wat je nu precies doet. Je haalt het meeste uit dit traject als je je herkent in de volgende dingen.

✓ Je bent er klaar voor om jezelf te laten zien

Je hebt al heel wat denkwerk verzet over wat jij te bieden hebt. Maar je weet ook: die klanten komen niet vanzelf. Je wilt graag zichtbaar(der) zijn om je aanbod onder de aandacht te brengen. Maar je vraagt je af wat je het beste kunt doen, hoe je dat kunt doen en waar?  En het is best prettig om je plannen even te toetsen bij een sparringspartner. 

✓ Je wilt goed beslagen ten ijs komen

Je doet de dingen graag goed. Maar ja, wat is goed? Je bent een topper in je vak, maar geen specialist op het gebied van marketing, storytelling en content. Je vindt het fijn dat je verhaal ‘klopt’, zodat je vol vertrouwen deelt wat je te delen hebt met de rest van de wereld. Daarom leg je graag een stevige basis voor je eigen marketing en communicatie. 

✓ Je wilt graag de juiste klanten aantrekken

Je snapt dat zichtbaarheid geen doel op zich is. Uiteindelijk wil je de juiste klanten aan je binden. Dat zijn klanten die bij jou passen als ondernemer, waar jij écht waarde kunt toevoegen en klanten die jou graag betalen voor wat jij te bieden hebt. Dat betekent dat je vlijmscherp op je netvlies moet hebben op wie jij je richt.  

✓ Je doet het graag op een manier die bij jou past

Je bent je bewust van het gegeven dat sales een onontkoombaar onderdeel is van je ondernemerschap. Maar je bent niet zo’n opschepperig type en ook niet van plan om dat te worden. Dus die gladde verkooppraatjes werken niet voor jou. Je wilt je marketing doen op een manier die bij jou past en waar jij je goed bij voelt. 

✓ Je wilt je graag ontwikkelen als ondernemer

Ondernemer zijn. Waar leer je dat? Als je altijd in loondienst hebt gewerkt, is het verdienen van je eigen geld best een uitdaging. Jij wilt graag investeren in inzichten en skills die je helpen om een betere ondernemer te worden. In dit traject krijg je inzicht in de sterke kanten van jezelf, je aanbod, maar werk je ook aan marketingskills door te leren hoe je je eigen verhaal goed neerzet. 

Ontwikkel jouw unieke storyboard 

Niemand heeft hetzelfde verhaal te vertellen als jij. Al zijn er nog zo veel andere ondernemers die in dezelfde business zitten. Jij hebt je expertise of kennis misschien net op een andere manier opgedaan, jij hebt je eigen lessen geleerd, je eigen persoonlijke benadering en een specifieke doelgroep waar je je op richt. Tijdens dit traject ga je met de storyboardmethode van Storypro op zoek naar alles wat jou en jouw aanbod uniek maakt. 

Individuele coaching

Je krijgt 10 uur  persoonlijke begeleiding. Dit doen we op basis van jouw voorkeur en locatie live en/of online.

Advies op maat

Wat past bij jou en bij jouw business? Je krijgt advies op maat over hoe jij jouw verhaal het beste kan vertellen.

Je storybrandbook

Je krijgt na afloop je eigen storybrandbook. Hierin vind je de belangrijkste inzichten uit jouw traject. 

Handige tips & tricks

Je krijgt verschillende voorbeelden en handige tips en trucs, die je helpen met  het vinden en vertellen van je verhaal.

inhoud van dit traject

Jouw storyboard als fundament voor je marketing

In dit traject kijken we naar wie je bent als ondernemer (jouw merkidentiteit), jouw bijzondere en unieke combinatie van kwaliteiten en ervaringen (jouw USP’s) wat je te bieden hebt (je aanbod) en aan wie (je ideale klant) en waar en hoe je dit verhaal het beste kunt vertellen. Hiervoor gebruiken we de storyboardmethode, waarbij we samen stap voor stap jouw verhaal en positionering verhelderen. Na afloop heeft dit traject jou het volgende opgeleverd. 

✓ Meer zelfinzicht en heldere identiteit

Zelfinzicht is één van de belangrijkste onderdelen van ondernemerschap: wat zijn jouw sterke kanten, waarom doe je wat je doet, wat wil je graag bereiken?  Hoe zie je dat voor je en wat heb je daar voor over? We gaan samen in gesprek over wie je bent als mens, ondernemer en als merk. Met deze inzichten over je eigen  (merk)identiteit en jouw drijfveren kun je makkelijker richting geven (én houden) als je je plannen gaat realiseren. 

✓ Je aanbod afgestemd op je doelgroep

Als je aanbod perfect past bij je doelgroep, is het een stuk makkelijker om  je verhaal te vertellen. Tijdens het storyboarden schakelen we niet voor niks van je ideale klant naar je aanbod: is er een match? Soms moet je aanbod zelf iets worden aangepast, vaak is het kwestie van de juiste woorden vinden om het bij je ideale klant onder de aandacht te komen. We gaan op zoek naar die ‘sweet spot’ tussen jouw aanbod en de vraag en behoeften van je klant. 

✓ Marketingkansen in beeld

Als je weet wie je bent, wat je te bieden hebt en voor wie? Dan zie je waar kansen liggen om je producten of diensten te vermarkten. Zit jouw ideale klant veel op LinkedIn maar zelden op instagram? Dan weet je waar je moet zijn. Weet je waar jouw ideale klant mee worstelt of van droomt? Dan kun je daar met je content moeiteloos op aansluiten.  Je hebt helder wat  kunt of moet doen om marketingkansen te verzilveren . 

✓ Je weet voor wie je het doet

Praat je tegen de juiste persoon? Eén van de belangrijkste onderdelen van het storyboardtraject is het beschrijven van het verhaal van jouw klant. Want als je dit niet scherp hebt, is je verhaal te algemeen en zal niemand denken: hé, dit gaat over mij. Na afloop van dit traject weet jij precies wie jij met jouw aanbod kan helpen en waar en hoe je deze klanten kunt vinden, zodat je je kunt focussen op de juiste dingen. 

✓ Je kiest je eigen unieke positie

Jij bent waarschijnlijk (want dat is bij de meeste ondernemers zo) ergens héél goed in. Maar dat ben je altijd al geweest en jouw collega’s ook, dus ja, hoe uniek is dat nou echt? Maar wat jij normaal vindt, is voor anderen vaak heel bijzonder. Na dit traject heb je meer inzicht en overzicht in waar je voor staat en waar en hoe jij jouw toegevoegde waarde het beste kunt inzetten. Als je jouw eigen unieke positie kiest, heb je dé basis gelegd voor je marketing- en contenstrategie.    

✓ Je leert zelf de methodiek

Als zzp’er heb je geen personeel en als startende ondernemer heb je niet de middelen om dure bureaus in te schakelen voor je branding, marketing en social media. Na dit traject hoeft dat ook niet. De methodiek van het storyboarden leert je wat belangrijk is bij het ontwikkelen van jouw verhaal. Creëer je nieuw aanbod voor een andere doelgroep? Dan kun je deze methode keer op keer toepassen.

Met wie ga je samenwerken?

femke nales

Femke Nales

Storytellingexpert, oud-journalist & ondernemer

“Ondernemen is de meest extreme vorm van persoonlijke ontwikkeling.” Die quote las ik ooit ergens en is me altijd bijgebleven. Omdat hij zo waar en zo raak is. Voor mij in ieder geval. Na 15 jaar in loondienst als journalist bij De Twentsche Courant Tubantia, besloot ik in 2015 voor mezelf te beginnen. Iets waar ik al jaren over nadacht. Maar ik vond het doodeng!

Ik had het toch goed? 
Wat als er niemand op mij zit te wachten?
Waar en hoe kom ik aan klanten?  
Toch waagde ik de sprong…
Was het eng? Ja! 
Heb ik ooit spijt gehad? Geen moment. 

Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens én van het ondernemerschap.

Dat het de meest extreme vorm van persoonlijke ontwikkeling is bijvoorbeeld 😉 maar dat je dat niet alleen hoeft te doen.

Dat je niet alleen een kei moet zijn in je vak, maar dat je ook goed moet zijn in het vertellen van je verhaal. Ik vind dan ook niets leuker om jou als ondernemer te helpen bij het vinden en vertellen van dat verhaal.

Ben je benieuwd naar dit traject en wil je graag weten of het iets voor jou zou kunnen zijn? Stuur me dan een berichtje of bel even. Ik maak graag kennis met jou en je plannen. 

femkenales@storypro.nl of 06-38532891

 

€ 1000 subsidie voor starters

Ben je ondernemer in Gelderland en sta je niet langer dan vijf jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan kun je in aanmerking komen voor een voucher ter waarde van € 1000 via De Startversneller. Op de website startversneller.nl lees je hier meer over.

 die aan werwijze van het traject

Wat we van elkaar kunnen mogen verwachten

Als we samen aan de slag gaan, gaan we ook écht samen aan de slag. Dat betekent dat ik mijn huiswerk doe, maar jij ook. Ik ben jouw sparringpartner en coach, ik bereid onze sessies voor en zet je tijdens de sessies aan tot denken en tot reflecteren. Dat doe ik met verschillende gespreksvormen en werkvormen. Ik bewaak het overzicht en verzamel de inzichten in jouw storybrandbook. Tussentijds ben ik bereikbaar voor jouw vragen. 

Stap 1: kennismakingsgesprek

Kennen we elkaar (nog) niet? Dan maken we eerst vrijblijvend kennis. Ik vind het fijn om te weten wie je bent en waar je precies hulp bij nodig hebt. En jij vindt het ongetwijfeld ook fijn om wat meer te horen over het traject en of ik voor jou de juiste match ben. 

Stap 2: go!

Zien we het allebei zitten om met elkaar aan de slag te gaan? Dan krijg regelen we alle praktische zaken. De doorlooptijd van het traject is vier tot zes weken van begin tot einde. Aan de start van het trajact prikken we de data voor onze gezamenlijke werksessies en je ontvangt van mij een lijst met vragen ter voorbereiding op de werksessies.

Stap 3: drie werksessies

We doorlopen in drie werksessie (2 uur per sessie) alle stappen van het storyboard. Soms heb je dingen al heel scherp en kunnen we in de sessie snel stappen zetten, soms vragen de onderdelen van jouw verhaal wat extra denkwerk of heroverweging. Als dat zo is, is er tussentijds wat extra huiswerk (denkwerk is ook huiswerk 😉) of geef ik je iets mee om over na te denken of uit te werken voor de volgende sessie.

Stap 4: jouw brand story

Jouw storyboard vormt de rode draad en hoofdlijn van jouw verhaal. Ik zorg dat de inzichten die je opdoet tijdens de werksessies ook worden verwerkt in jouw uiteindelijk brand story. Tussen de derde en de laatste sessie, schrijf ik de belangrijkste inzichten op in jouw eigen ‘storybrandbook’. Je vindt hierin je uitgewerkte storyboard terug en ik geef ik je advies op maat en beschrijf marketingkansen die bij jou en je klant passen. Zodat je na ons traject concrete actiepunten hebt om mee aan de slag te gaan.

Stap 5: afsluitende sessie

In een laatste sessie, bespreken we de inzichten in jouw storybrandbook. Wat zijn de belangrijkste inzichten die je hebt opgedaan, hoe ga je nu verder? Waar liggen kansen voor jou en hoe kun je die gaan verzilveren? We bespreken de mogelijkheden, kansen en next steps die je kunt zetten. 

vragen over het traject  

Meer weten?

Laten we kennismaken!

Benieuwd naar dit traject en of dit iets voor jou is?  Maak dan een vrijblijvende kennismakingsafspraak. Ik vertel je graag meer over het traject en luister graag naar wie jij bent en wat je nodig hebt op dit moment. Ben ik niet wat jij op dit moment nodig hebt? Dan ken ik misschien iemand in mijn netwerk die jou wél kan helpen met je vraag. 

Femke Nales

femkenales@storypro.nl