Storytellingtweedaagse

Storybranding

voor ondernemers

Hulshorst (de Veluwe)
2 dagen (incl. overnachting)
max. 10 deelnemers
€ 1495,- (ex btw)
zichtbaar zijn met zelfvertrouwen

Positioneer jezelf met een krachtig verhaal

Ben jij een gedreven ondernemer met passie voor je vak, maar worstel je om je boodschap helder over te brengen? Sta je te popelen om er vol voor te gaan, maar vind je het best spannend om zichtbaar te zijn en je verhaal te delen met de rest van de wereld?  Heb jij veel te bieden, maar snappen jouw klanten (nog) niet wat jouw toegevoegde waarde is? Dan is het tijd voor een nieuw verhaal! In deze storytellingtweedaagse  ‘Storybranding voor ondernemers’ ga je samen met andere ondernemers werken aan een verhaal waarmee je jezelf en je bedrijf krachtig positioneert, waardoor je vol zelfvertrouwen communiceert wie je bent en waar je voor staat. 

Data & locaties 2024

Voor het tweedaagse groepstraject ‘Storybranding voor ondernemers’ nodigen we je uit bij Veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst. Een magisch plekje op de Veluwe waar het je aan niets ontbreekt om op verhaal te komen. Alles is deze 48 uur voor je geregeld. Het traject is inclusief 1 overnachting, 2 x lunch, 1 x diner en 1 x ontbijt. Je checkt in op donderdagochtend om 9.30 uur en op vrijdagmiddag check je weer uit. Je hebt niet alleen gewerkt aan je eigen verhaal, je hebt ook verschillende social media-posts geschreven, en getest bij je mede-ondernemers hoe je verhaal overkomt op anderen.

18 & 19 april 2024
Veluwehotel de Beyaerd (Hulshorst)
Start: donderdag 19 april 9.30 uur
Afsluiting: vrijdag 20 april 16.30 uur
13 & 14 juni 2024
Veluwehotel de Beyaerd (Hulshorst)
Start: donderdag 13 juni 2024 9.30 uur
Afsluiting: vrijdag 14 juni 2024 16.30 uur
12 & 13 september 2024
Veluwehotel de Beyaerd (Hulshorst)
Start: donderdag 12 september 9.30 uur
Afsluiting: vrijdag 13 september 16.30 uur
voor wie is het traject

Heb jij als ondernemer genoeg van:

✓ Het zoeken naar de juiste woorden
Als iemand aan je vraagt “En jij, wat doe jij”, begin je dan een beetje onhandig te mompelen en roep je iets vaags als: “Oh, ik? Ik doe van alles, je weet wel, ik help mensen met verschillende dingen…” Veel ondernemers vinden het lastig om ‘on te spot’ te vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Maar als je staat te mompelen, verlies je voor je het weet de interesse van mensen, nog voordat je ze jouw verhaal hebt kunnen vertellen. Laat staan dat je ze hebt kunnen overtuigen dat ze jou moeten hebben voor die volgende klus. 
✓ Het gevoel dat je jezelf moet verkopen
Je ziet dat sommige mensen aan schaamteloze zelfpromotie doen en zichzelf zonder enige schroom verkopen. Maar je weet dat dit niks voor jou is. En dat het ook nooit iets voor jou gaat worden om jezelf zo op te dringen. Laat maar. Je wilt niet opscheppen en patserig doen op social media. Wat je wel  wilt is jezelf zijn en een écht en oprecht verhaal vertellen en vooral mensen helpen met wat je te bieden hebt. Maar je blijft je afvragen: hoe doe ik dat en wat past bij mij?
✓ Verlamming door perfectionisme of te veel ideeën

Je hebt briljante ideeën, maar je blijft je aanbod eindeloos finetunen en veranderen, waardoor je verlamd raakt en uiteindelijk niets doet. Je hebt al maandenlang een geweldig idee, maar het is nog steeds niet gelanceerd omdat je blijft sleutelen aan de teksten van je website of omdat je blijft piekeren over hoe dit product of deze dienst past in het grote geheel. En hoe langer je tweakt en aanpast, des te vaker je denkt: zit hier wel iemand op te wachten? 

✓ Social media schrijfkramp

Als je heel eerlijk bent, vind je het ook best wel spannend om  jezelf op sociale media te laten zien. Er zijn al zo veel andere experts die dit doen. Wat zullen ze wel niet denken als jij  dit post? Is dit niet te afgezaagd? Dit is natuurlijk niet origineel. Anderen hebben hier misschien wel veel meer verstand van.  En het schrijven van die social media posts: hoe doet je dat? Je hebt verstand van je vak, maar je bent geen copywriter. Dus schrijf je weer wat drafts of voorzetjes, die allemaal ongepubliceerd blijven.  

✓ Toekijken hoe anderen slagen, terwijl jij vastloopt
Je ziet collega-ondernemers floreren met dingen die niet eens zo bijzonder of origineel zijn, en waarvan je stiekem denkt: dat kan ik ook, en misschien wel beter.  Maar terwijl jij met je goede ideeën vast lijkt te zitten omdat je niet weet hoe je ze onder de aandacht kunt brengen, zijn je collega-ondernemers zichtbaar succesvoller en timmeren ze vol zelfvertrouwen aan de weg. 
Het programma

In twee dagen je verhaal scherp en helder

Je eigen verhaal scherp krijgen is lastig. In deze storytellingtweedaagse  ga je creatief en strategisch aan de slag met je ondernemersverhaal. Want toen je voor jezelf begon had je een duidelijk beeld bij wat je de rest van de wereld te bieden hebt.  Maar ja, hoe breng je dat over?  In dit traject ga je aan de slag met jouw eigen, unieke verhaal. Met wie jij bent, wat jij te bieden hebt en voor wie. En het leuke is, dat hoef je niet alleen te doen. Onder deskundige begeleiding en samen met je mede-ondernemers creëer je in twee dagen tijd het verhaal waar je misschien al maanden of soms al jaren over aan het tobben bent. En we maken de stap van denken naar doen: de tweede dag staat geheel in het teken van schrijven voor social media. 

 

dag 1- de strategie

Een stevig fundament leggen onder je verhaal

✓ Identiteit & missie

 Sterke merken zijn zich bewust van hun identiteit. Aan de hand van jouw ‘brand archetype’ verdiepen we je inzicht in wie je bent, wat jou drijft en waarom je doet wat je doet. Door je identiteit en missie scherp te hebben, krijg je meer richting: hier sta jij voor!  

✓ USP's & positionering

Ook al doe je wat duizenden anderen doen, jij hebt je eigen ervaringen, kennis en persoonlijkheid. Jij doet het op jouw eigen en unieke manier. We gaan op zoek naar wat jou dat ‘gerade etwas’ geeft. Je kent je USP’s en kiest een duidelijke positie met je verhaal. 

✓ Helder aanbod

We kijken samen naar je aanbod: wat heb je te bieden en hoe bied jij je diensten of producten aan?  Je gaat aan de slag met het scherp en aantrekkelijk formuleren van je aanbod zodat je in je verhaal naar buiten toe een duidelijke link kunt leggen naar wie je bent en wat je te bieden hebt.  

✓ Jouw ideale klant

Voor wie ben jij er? Wie is jouw ideale klant? Door in de huid te kruipen van jouw ideale klanten en te beschrijven welke uitdagingen je klant heeft, kun je in je communicatie een heel stuk makkelijker de link leggen tussen de uitdagingen van je klant en de oplossingen die jij te bieden hebt.  

 

dag 2- de uitvoering

Van denken naar doen: schrijven voor social media 

✓ Kanalen en middelen om je verhaal te vertellen

Moet je op LinkedIn zitten of is Instagram beter? Moet je vloggen, bloggen, podcasten? Moet je alles doen of kun je er ook één specifiek kanaal kiezen. We kijken met elkaar waar en hoe jij in jouw specifieke geval het beste je verhaal kunt delen. 

✓ Ideeën en invalshoeken voor je verhaal

Je kunt natuurlijk niet de hele tijd hetzelfde verhaal vertellen. Hoe kom je aan ideeën en invalshoeken voor je verhaal, zodat je het op steeds nieuwe manieren kunt delen?  Je kijkt de kunst af van journalisten en tijdschriftenmakers. 

✓ Slimme contentformules

Je leert een beproefde copywritingmethode waarmee je snel aansprekende content kunt maken voor social media, zonder dat je over jezelf hoeft op te scheppen. Je experimenteert met deze formule en krijgt direct feedback op je tekst. 

✓ Storytelling op social media

Als ondernemer persoonlijke verhalen delen op social media: hoe doe je dat? Je krijgt handige en inspirerende voorbeelden van storytelling op sociale media. Je leert de basisprincipes van storytelling en wat verhalen aansprekend maakt. 

✓ Schrijftips voor betere teksten

Je krijgt praktische schrijftips om je teksten net wat lekkerder en vlotter te laten lopen. Zo leer je beproefde manieren om sterke eerste zinnen te schrijven die direct de aandacht trekken. Een absolute must op social media. 

Wanneer is deze tweedaagse écht iets voor jou?

✓ Je bent 0-5 jaar ondernemer

Je bent net gestart of al een tijdje ondernemer, maar merkt dat je nog steeds je verhaal niet scherp (genoeg) hebt, waardoor je je geremd voelt in je marketing en communicatie.   

✓ Je weet het goed voor een ander, maar niet voor jezelf

Je blijft in cirkeltjes draaien en vindt het lastig om keuzes te maken over wat je doet, voor wie en je blijft maar dingen aanpassen, zonder er echt zichtbaar mee te zijn. 

✓ Je wilt zichtbaar(der) zijn met je product of dienst

Je bent er klaar voor om de volgende stap te zetten: je wilt naar buiten met wie je bent en wat je doen en mensen laten weten wat je te bieden hebt. 

✓ Je hebt behoefte aan feedback en een goede basis

Je hebt ontzettend veel ideeën, maar vindt het fijn om deskundige feedback te krijgen op wat je hebt bedacht. Klopt het? Spreekt het aan? 

✓ Je spart graag met andere ondernemers

Je vindt het fijn om met ondernemers samen te werken e die net als jij behoefte hebben aan meer scherpte en diepgang in hun verhaal. 

Waar ga je mee naar huis?

★ Jouw verhaal is helder

Geen gemompel meer, je hebt altijd paraat wie je bent, wat je doet en voor wie. 

★ Nieuwe skills en contacten

Je leert een belangrijke vaardigheid: je verhaal vertellen én je doet veel nieuwe contacten op. 

★ Inspiratie en ideeën

Je hebt ideeën om je verhaal te vertellen en hoe je dat op een manier kunt doen die bij je past.  

★ Feedback en bevestiging

Je hebt je verhaal kunnen testen in een veilige omgeving onder deskundige begeleiding. 

★ Duidelijkheid en richting

Je hebt duidelijk wie je bent en wat je te bieden hebt. Dat geeft richting voor je communicatie.

★ Energie en zelfvertrouwen

Je hebt de energie en het zelfvertrouwen om nu écht de volgende stap te zetten en je verhaal te delen.

FAQ storybranding-traject

Veelgestelde vragen

Ik heb plannen om voor mezelf te beginnen, is dit dan ook een goed traject?

Heb je het besluit genomen om voor jezelf te beginnen en zit je in de voorbereidende fase? Dan is dit traject een mooie stap om je verhaal naar de buitenwereld toe scherp te krijgen. Je gaat echt twee dagen werken aan je onderneming door goed na te denken over wat je aanbiedt aan wie en hoe dat je dat verhaal zo goed mogelijk kunt neerzetten om de juiste klanten aan te trekken. Het kan ook goed zijn dat je nog wel twee of drie dagen werkt en daarnaast een onderneming start. Ook dan is dit traject waardevol voor jou.  Heb je ideeën om voor jezelf te beginnen, maar zijn ze nog niet echt concreet? Twijfel je nog of je de stap naar het ondernemerschap wilt en gaat zetten? Dan kunnen we eerst even kennismaken en kijken of dit traject op dit moment past bij de fase waar je nu in zit. 

Ik ben al meer dan 5 jaar ondernemer, maar mijn product of dienst is veranderd

Veel ondernemers besluiten na een aantal jaren dat ze het toch net even anders willen doen. Een ander product, een andere dienst, en soms zelfs een compleet nieuw businessmodel. Ook dan heb je een nieuw en ander verhaal nodig waarmee je jezelf positioneert en profileert. Natuurlijk ben je ook dan van harte welkom. De indicatie 0-5 jaar ondernemingservaring is er om aan te geven dat je in de groep ook startende ondernemers kunt tegenkomen, die minder ervaring hebben dan jij. Twijfel je of dit traject voor jou geschikt is? Als we even kort bellen, kunnen we samen vaak snel genoeg inschatten of het wel of geen match is voor de vragen waar jij nu mee zit.  

Moet ik mijn laptop meenemen?
Als je graag schrijft op je laptop, is het handig om een laptop mee te nemen. Schrijf je liever met pen en papier? Of op je iPad? Ook helemaal goed natuurlijk. Zorg er in ieder geval zelf voor dat je je favoriete ‘schrijfgerei’ bij de hand hebt. Op de trainingslocatie zelf kunnen we je pen en papier aanbieden, maar we hebben geen pc’s of laptops tot onze beschikking.
Wat is er allemaal inbegrepen?
Bij het groepstraject ‘Storybranding voor ondernemers’  zijn de volgende dingen inbegrepen:

– 1 hotelovernachting in je eigen kamer + ontbijt
– 1 x 3-gangendiner op donderdagavond
– 2 x lunch (op donderdag en vrijdag)
– Lesmaterialen
– Koffie, thee, water en snacks op trainingsdagen

Voor eigen rekening zijn de drankjes die je bestelt bij het diner of in de bar. 

 

 

Ik heb specifieke dieetwensen
Geen probleem.  Op het deelnameformulier kun je ook jouw dieetwensen aangeven. Wij zorgen er vervolgens voor dat de trainingslocatie voor jou een lunch of diner bereidt die past in je dieet.
Is er ook 1-op-1-coaching mogelijk?
Ja, dat kan. Je kunt ook gebruik maken van de individuele begeleiding en coaching. Besef wel dat de kracht van deze training is dat je in een groep aan de slag gaat. In de groep waarmee je werkt,  zitten ondernemers die je kunt gebruiken als klankbord voor je verhaal. Je hebt met dit ‘publiek’ dus direct een  interessante manier om te testen of je verhaal overkomt zoals je wilt dat het overkomt.
Zijn deze kosten aftrekbaar?
Je krijgt van Storypro een btw-factuur: daarop staat het bedrag inclusief en exclusief btw. Als je ondernemer bent, of deze training volgt vanuit jouw bedrijf of organisatie, dan zijn de kosten aftrekbaar als opleidingskosten. Als ondernemer kun je uiteraard ook de btw terugvragen.
Wat zijn de voorwaarden voor annuleren?

Wil je of moet je de training annuleren? Dan gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

  • Tot vier weken voor de training kun je kosteloos annuleren.
  • Bij annulering tot twee weken van tevoren is 50% van het totale bedrag verschuldigd.
  • Bij annulering binnen twee weken, is 100% van het bedrag verschuldigd
  • Bij annulering is het mogelijk om iemand anders in je plaats te laten komen.
Trainer Femke Nales
Femke Nales heeft 25 jaar ervaring met storytelling in de wereld van media, marketing en communicatie. Ze werkte 15 jaar lang als journalist voor De Twentsche Courant Tubantia en was Head of Contentmarketing voor Wegener Media (Nu DPG Media) . Sinds 2015 helpt ze met haar bedrijf Storypro ondernemers en professionals met het vinden en vertellen van hun verhaal. Naast haar journalistieke carrière, is Femke opgeleid tot Docent Creatief Schrijven,  NLP Master Practitioner en is ze als gecertificeerd Storypractitioner gespecialiseerd in business storytelling en  organizational storytelling.
Op verhaal komen op de Veluwe
Veluwehotel de Beyaerd ligt in Hulshorst (tussen Nunspeet en Harderwijk).  Middenin de natuur. Ieder seizoen kun je hier genieten van de rust en lekker wandelen in de nabij gelegen bossen.

Locatie en adres

Veluwe Hotel De Beyaerd
Harderwijkerweg 497 | 8077 RJ Hulshorst |

Parkeren bij het hotel

Bij het hotel kun je als gast gratis parkeren.

 

 

 

 

 

meer weten?

Laten we kennismaken

Wil je meer weten over dit traject? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin verkennen we samen of dit traject bij jou past.

Femke Nales | Storypro
femkenales@storypro.nl
06 38532891