zakelijke schrijftraining

Blogs & online artikelen 

Enschede/Arnhem
2 dagen
max. 8 deelnemers
€ 699,- (ex btw)
schrijven als dé expert

Deel je kennis en expertise in blogs en artikelen

Wil jij jezelf of je organisatie positioneren als de expert in je vakgebied?  In deze zakelijke schrijftraining krijg je praktische tips en tools om je kennis te delen in blogs en online artikelen.  Hiermee kun je vanuit de inhoud mensen informeren, inspireren en overtuigen. In deze schrijftraining zet je je voornemens om ‘ooit’ te gaan schrijven om in concrete actie. Je gaat samen met andere inhoudelijke experts aan de slag met het schrijven van aantrekkelijke en toegankelijke blogs en artikelen waarin jij je kennis en expertise deelt. 

Data 2022 & 2023

De training blogs & online artikelen wordt in  2022 en 2023 op verschillende data en locaties gegeven als open training . De training duurt twee dagen (verspreid over twee weken) en begint om 9.30 uur en rond 16.30 uur sluiten we af.  Voor iedere training zijn maximaal acht plekken beschikbaar. Wil je deze training incompany geven? Dat kan. Neem dan even contact op, dan bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden. 

Najaar 2022

Data en locaties volgen

In company training

Op locatie

In overleg

inhoud van de training

Wat leer je in deze schrijftraining? 

✓ Je weet voor wie je schrijft

Je kent je lezer en weet wat hij of zij wil lezen. Hierdoor worden je blogs en artikelen aantrekkelijker voor de doelgroep die jij wilt bereiken . 

✓ Je kunt je tekst goed opbouwen

Je kent verschillende manieren om een blog en online artikel goed en snel op te bouwen volgens een structuur die werkt voor jou en voor je lezer. 

✓ Je leert nieuwe schrijftechnieken

Je krijgt inzicht in tactieken en technieken die professionele schrijvers, journalisten en bloggers inzetten om heldere teksten te schrijven.

✓ Volop ideeën voor je blogs

Je zit niet verlegen om ideeën: je ziet verschillende onderwerpen waar je mee aan de slag kunt tijdens en na de trainingsdagen.  

✓ Je schrijft met een duidelijk doel
Je weet hoe je met je teksten kunt bijdragen aan de marketing- of communicatiedoelen die je hebt als organisatie. 
✓ Je schrijft sneller eerste versies

Je krijgt strategieën aangereikt om sneller en slimmer eerste versies van je teksten te schrijven. Zo voorkom je het beruchte writer’s block.  

✓ Direct feedback op je teksten

Je krijgt tijdens de training feedback op je teksten van de trainer en ook van deelnemers. Hierdoor ervaar je wat wel werkt en wat niet werkt in je teksten. 

✓ Je schrijft met meer plezier

Je ontwikkelt vaardigheden waardoor je beter, sneller en creatiever leert schrijven. Hierdoor schrijf je met meer gemak én meer plezier. 

Voorkennis & niveau 

Voor wie is deze training?

De training blogs & online artikelen is geschikt voor professionals die blogs en online artikelen (willen) schrijven waarin ze hun inhoudelijke expertise en vakkennis op een toegankelijke manier kunnen delen en op zoek zijn naar een training waarin het schrijven van de teksten centraal staat.   Specifieke voorkennis is niet nodig om deel te nemen. 

Vakinhoudelijke experts

Weet jij ontzettend veel over je vak en wil je die kennis vertalen naar leesbare en toegankelijke online artikelen? Juist als je veel weet over een onderwerp kan het  lastig zijn om hierover te schrijven. Je kunt namelijk nooit alles wat je weet kwijt in een blog of artikel. Hoe kies je wat je wel en niet vertelt? Wat is het kennisniveau van jouw lezer? Wat werkt wel, wat werkt niet in online teksten? In deze schrijftraining krijg je praktische tips om je expertise om te zetten in blogs en artikelen die passen bij de behoefte en het kennisniveau van je doelgroep. Je krijgt tips en technieken aangereikt om je onderwerp helder, interessant en toegankelijk te presenteren. Bijvoorbeeld door je onderwerp goed af te bakenen en een duidelijke invalshoek te kiezen. 

Communicatiemedewerkers- en adviseurs

Schrijven is een belangrijk onderdeel van je werk als communicatieadviseur. Of je nu junior of senior bent: je schrijfspieren moet je soepel houden en blijven trainen. Deze schrijftraining helpt je bij het goed en snel publiceren van online artikelen. Ook als je regelmatig blogs moet ‘ghostwriten’ in je organisatie is deze training zeer geschikt.  Moet je vooral veel schrijvers aansturen? Dan helpt de schrijftraining je om weer helder en scherp te krijgen waar je op moet letten bij het briefen en beoordelen van teksten. En, hoe je op een prettige en constructieve manier feedback geeft op teksten van anderen.

Wil je deze training met meerdere collega’s van dezelfde of juist verschillende afdelingen volgen? Dan is het ook mogelijk om deze training incompany te verzorgen.  We kunnen dan samen ook inzoomen op speficieke thema’s en aandachtspunten die bij jullie spelen. 

ZZP'ers en ondernemers

Die mooie website, die heb je al. Maar van bezoekers op je website kun je er nooit genoeg hebben, toch? Door het schrijven van blogs en artikelen kun je jouw kennis en expertise onder de aandacht brengen bij nieuwe en bestaande klanten. Je laat zien wat je te bieden hebt, zonder dat je mensen het gevoel geeft dat je ze loopt te spammen met jouw producten en diensten. Je komt niet alleen iets ‘halen’, je komt iets brengen. Zo blijf je op een leuke en inhoudelijk manier zichtbaar in je online netwerken. 

Marketeers

Content is een essentieel onderdeel van je marketingstrategie. Je weet waarom het belangrijk is en wat je allemaal kunt doen met content. Maar het ‘hoe’, het daadwerkelijke schrijven van blogs en artikelen, schiet er nog wel eens bij in. Wil je meer doen met content? Of beter worden in het creëren van content? In deze schrijftraining ga je aan de slag met het schrijven van teksten. We gaan niet praten over content, we gaan content maken. Al schrijvend leer je hoe je sneller en creatiever blogs en online artikelen kunt schrijven. En je hebt meteen een groep tot je beschikking om te toetsen of jouw product of dienst wel uit de verf komt in je artikelen. 

Salesmanagers- en medewerkers

Heb jij een salesfunctie? En doe je bijvoorbeeld veel met LinkedIn (of zou je dat graag willen, maar heb je niets te ‘delen’) Blogs en online artikelen zijn salestools die 24/7 voor je werken. Met het schrijven van blogs en online artikelen heb je een geweldig middel om zichtbaar te blijven bij je bestaande klanten en iets waardevols te delen via je online netwerken en social media-kanalen. Het is een ook een interessante en laagdrempelige manier om aandacht te krijgen van nieuwe prospects. In deze schrijftraining leer je hoe je verhalen schrijft die verkopen. En dat zijn geen gladde verkoopverhalen, maar verhalen waarmee je mensen helpt. Verhalen waarin je laat zien wat de toegevoegde waarde is van jouw product of jouw dienst. 

Je kunt deze training ook volgen met je hele salesteam als incompany training ‘verhalen die verkopen’. We zoomen dan specifiek in op jouw branche en voorbeelden uit de praktijk. Tijdens de training vormen we een redactie van sales- en of marketingcollega’s die graag op reguliere basis hun bijdrage willen leveren aan de blogs en artikelen vanuit jouw organisatie. Neem voor deze in companytraining even contact op, we bespreken graag de mogelijkheden voor jouw team. 

Officemanagers en VA's (Virtual Assistents)

Werk jij als office manager of VA (Virtual Assistent) en krijg je steeds vaker de vraag om iets te schrijven voor de website? In deze schrijftraining leer je hoe je snel een goede blog of een online artikel schrijft. Je weet welke manieren er zijn voor een goede opbouw en structuur van de tekst, maar je leert ook hoe je vlotte teksten schrijft die passen bij het doel en de doelgroep van de tekst. 

FAQ workshops & trainingen

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn laptop meenemen?

We gaan tijdens deze training veel schrijven, dus het is handig om een laptop mee te nemen. Schrijf je liever met pen en papier? Of op je iPad? Ook helemaal goed natuurlijk. Zorg er in ieder geval zelf voor dat je je favoriete ‘schrijfgerei’ bij de hand hebt. Op de trainingslocatie zelf kunnen we je pen en papier aanbieden, maar we hebben geen pc’s of laptops tot onze beschikking. 

Wat is er allemaal inbegrepen?

Bij deze training zijn de volgende dingen inbegrepen:

– Lesmaterialen
– Koffie, thee en water
– Lunch: je krijgt op iedere trainingsdag een heerlijke lunch geserveerd. 

Ik heb specifieke dieetwensen

Geen probleem. Na je aanmelding ontvang je nog een intakeformulier. Hierop kun je ook jouw dieetwensen aangeven. Wij zorgen er vervolgens voor dat de trainingslocatie voor jou een lunch bereidt die in jouw dieet past. 

Is er ook 1-op-1-coaching mogelijk?

Ja, dat kan. Je kunt ook gebruik maken van de indivuele begeleiding en coaching. Besef wel dat de kracht van deze training is dat je in een groep aan de slag gaat met jouw kennis en expertise. We werken in een groep van maximaal acht personen, dat betekent dat er volop ruimte is voor jouw verhaal. In de groep waarmee je werkt,  zitten professionals die je kunt gebruiken als klankbord voor je verhaal. Je hebt met dit ‘publiek’ dus direct een  interessante manier om te testen of je verhaal overkomt zoals je wilt dat het overkomt. 

Zijn deze kosten aftrekbaar?

Je krijgt van Storypro een btw-factuur: daarop staat het bedrag inclusief en exclusief btw. Als je ondernemer bent, of deze training volgt vanuit jouw bedrijf of organisatie, dan zijn de kosten aftrekbaar als opleidingskosten. Als ondernemer kun je uiteraard ook de btw terugvragen. 

Volg je deze training als particulier, dan zijn er mogelijkheden om de opleidingskosten op te geven bij je aangifte inkomstenbelasting. Wat dit precies voor jou betekent, is voor ons lastig te zeggen, omdat het verschilt per individuele situatie.  Daarom raden we je  aan om hiervoor of contact op te nemen met de Belastingdienst of met je administratieve contactpersoon. 

Kan deze training ook bij ons op locatie worden gegeven?

Ja, dat kan. Deze training kan ook incompany verzorgd worden in jouw organisatie. Als je de training met meer dan vijf collega’s wilt volgen, is dat een stuk voordeliger. En het leuke is dat we op basis van de behoeften in jouw team ook specifieke accenten kunnen leggen zodat de training zo goed mogelijk aansluit bij jullie dagelijkse praktijk. 

Trainer Femke Nales

Femke Nales heeft meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van media, marketing en communicatie. Ze werkte 15 jaar lang als journalist en later als leidinggevende voor De Twentsche Courant Tubantia. Sinds 2015 helpt ze met haar bedrijf Storypro professionals en organisaties met het vinden en vertellen van hun verhaal. Naast haar journalistieke carrière, is Femke opgeleid tot Docent Creatief Schrijven,  NLP Master Practitioner en is ze als gecertificeerd Storypractitioner gespecialiseerd in business storytelling en  organizational storytelling. 

Op verhaal komen in de Achterhoek

Voor de trainingen van Storypro nodigen we je uit in Villa Smits aan de Grotestraat 30 in Eibergen. Deze monumentale villa ligt in het centrum van Eibergen. Op de bovenste verdieping van dit sfeervolle rijksmonument vind je de trainingsloft van Storypro. Hier vind je in alle opzichten de ruimte om aan de slag te gaan met jouw verhaal. 

Parkeren bij Villa Smits
Naast het pand kun je gratis parkeren.  Is de parkeerplaats vol? Rijd dan een stukje verder naar het Openlucht Theater. Of parkeer je auto in de parkeergarage van de Action (tegenover Villa Smits). 

 

 

 

 

 

Training op maat

Blogs & online artikelen als incompany training

Wil je deze schrijftraining met meerdere collega’s volgen? Vanaf 4 deelnemers is het al voordeliger om de training als incompany training te boeken. 

Femke Nales | Storypro
femkenales@storypro.nl
06 38532891

Storypro werkt(e) o.a voor:  

 

Bekijk de verhalen van Storypro 

 

Meld je aan voor Storypro's updates

Kennis, inspiratie en storytellingtips ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Storypro. 

Je ontvangt vanaf nu de updates van Storypro