liberein

Gids in

liefdevolle zorg 

Interviews

Pagina's

Redactioneel format

Het verhaal

Liefdevolle zorg, dat is de slogan van zorginstelling Liberein. Het betekent: de mens voorop, de cliënt centraal stellen, mensgerichte zorg bieden. Kreten die veel zorgorganisaties in hun missies en visies optekenen, maar waar je in de praktijk vervolgens weinig van merkt. Liberein wil niet dat liefdevolle zorg een loze belofte is. Met storytelling geeft Liberein daarom inhoud en betekenis aan het begrip liefdevolle zorg. 

De vraag 

Als specialist in storytelling  wordt Storypro gevraagd mee te denken over het redactionele format en de journalistieke invulling van een huis-aan-huis-krant die in het teken staat van liefdevolle zorg. In de krant die eind 2020 huis-aan-huis wordt verspreid  in Enschede is plek voor verhalen van levensechte mensen die het begrip liefdevolle zorg een gezicht geven.  

Het antwoord 

Eén van de belangrijkste  principes van storytelling is show, don’t tell. Vertel niet dat je liefdevolle zorg biedt, maar laat het zien. En dat is de rode draad in alle verhalen in de huis-aan-huis-krant. Daarom wordt de krant een ‘Gids in liefdevolle zorg’ met verhalen die allemaal op hun eigen manier een voorbeeld zijn van liefdevolle zorg. In ieder verhaal is er een hoofdrol weggelegd voor de professionals en de cliënten van Liberein. De verhalen zijn net als de zorg van Liberein mensgericht. 

Resultaten

Wat heeft Storypro opgeleverd? 

Het redactionele format

Storypro werkt de invalshoeken en verhaallijnen uit en omschrijft deze in het redactionele format, zodat er een duidelijke lijn komt in de bijlage.

Interviews

De belangrijkste bron voor verhalen zijn persoonlijke gesprekken met professionals en cliënten die hun belevingen en ervaringen delen.  

Reportages

Op pad met de thuiszorg, een kop thee in het Ontmoetingscentrum. In de repo’s krijgt liefdevolle zorg een gezicht en een decor. 

Ghostwriting

Als zorgdirecteur houd je liever bezig met zorgtaken, aan de hand van een interview schreef Storypro daarom het voorwoord. 

Revisies en redactie

Is ieder woord raak? Herkent de geïnterviewde zich in zijn of haar verhaal? Storypro zet ook de puntjes op de i.  

Integratie tekst & beeld

Sluiten de teksten aan op het gekozen beeld en vice versa:  Storypro bewaakt ook de integratie van tekst en beeld in de gids. 

Storypro academy

Aan de slag met je eigen verhaal? Leer de kneepjes van het vak