ccv shop 

E-books over

webshops

E-books

Checklists

woorden per e-book

Het verhaal

Contentmarketing is voor steeds meer bedrijven dé manier om nieuwe klanten te vinden en online te verkopen. CCV Shop, aanbieder van webwinkelsoftware, gebruikt voor hun online marketing verschillende leadmagnets. Dit is hoogwaardige en kwalitatieve content in de vorm van e-books of andere downloads waar online bezoekers graag hun mailadres voor achterlaten. 

De vraag 

Als je een mailadres vraagt, moet je ook de kwaliteit bieden die je belooft. Het schrijven van een e-book vraagt specifieke skills van een schrijver. Storypro wordt als contentspecialist gevraagd om premium content te schrijven in de vorm van verschillende e-books en een startersgids. 

Het antwoord 

Om kwalitatief goede content te schrijven is kwalitatief goede input nodig. Samen met de marketingafdeling van CCV Shop gaat Storypro op zoek naar bestaande informatie in de organisatie: welke informatie is er al, wat mist er en waar vinden we de ontbrekende informatie? Vervolgens ontwikkelt Storypro outlines voor de verschillende e-books zodat er helderheid ontstaat over de opbouw en structuur van de te schrijven e-books. Na akkoord begint de schrijfklus pas en krijgen beginnende webshopwinkeliers alle ins and outs over het starten van een webshop, dropshipping en omnichannel ondernemen. 

Resultaten

Wat heeft StoryPro opgeleverd?

Outline en planning

Wat moet er in het e-book en waar en hoe gaan we die informatie presenteren? Storypro maakt niet alleen de outlines, maar ook direct een planning voor alle deadlines. Zodat duidelijk is wat er gaat gebeuren en wanneer dat af moet zijn. 

Deskresearch

In de meeste organisaties is al ontzettend veel materiaal beschikbaar die bruikbaar is voor een e-book. Storypro gaat op onderzoek uit en herbruikt bestaande informatie waar dat kan en gaat op zoek naar nieuwe informatie als dat nodig is.

E-book: starten webwinkel

De meeste vragen worden beantwoord in het e-book: hoe start ik een webwinkel? In maar liefst 9 hoofdstukken krijgt de lezer alle belangrijke stappen aangereikt voor het starten van een eerste webshop. Van inkoop tot online marketing.  

E-book: dropshipping

Veel webshopeigenaren zijn geïnteresseeerd in dropshoppping waarbij ze zonder risico  en grote voorraden hun online shop kunnen runnen. In het e-book vinden ze praktische tips en informatie. 

E-book: omnichannel

Als je al een fysieke winkel hebt, kan het aantrekkelijk zijn om daarnaast ook online je producten te verkopen. Omnichannel verkopen: wat daarbij komt kijken, staat in het e-book van CCV Shop.  

Startersgids software

Naast het schrijven van nieuwe e-books geeft Storypro de startersgids voor de webwinkelsoftware een opfrisbeurt. De content wordt herschreven en krijgt hier en daar een update. 

ook e-books inzetten? 

Verhalen met magnetische werking