The brandcast company

Interim-

management

Collega's

maanden

creatieve concepten

Het verhaal

The Brandcast Company is het contentbureau van reclamebureau More in Almelo. Om het contentbureau op de kaart te zetten bij bestaande en nieuwe klanten is More in 2016 op zoek naar een interim-manager met verstand van contentmarketing. 

De vraag 

In 2016 is contentmarketing booming, maar het ontwikkelen van redactionele formats en creatieve contentconcepten vraagt om bijzondere expertise. Met ervaring in de journalistiek en contentmarketing is de vraag aan Storypro om te helpen met het stevig neerzetten van de contenttak van More en bestaande en nieuwe klanten concepten en formats aan te bieden die bijdragen aan hun marketingdoelstellingen. 

Het antwoord 

Storypro werkt zes maanden lang in het team van The Brandcast Company als interim-manager en ontwikkelt samen met de collega’s nieuwe proposities voor klanten die zijn gebaseerd op content. Denk aan videoseries, blogs, social media-concepten. Er wordt gewerkt aan nieuwe redactionele formats voor verschillende opdrachtgevers. De concepten die in productie gaan bij opdrachtgevers worden als projecten begeleid samen met het team.  

Resultaten

Wat heeft StoryPro opgeleverd? 

Zakelijke proposities

Wat verkoopt een contentbureau eigenlijk? Samen met het team stellen we een ‘menukaart’ samen van producten en diensten, zodat niet alleen klanten, maar ook de eigen collega’s nog beter op het netvlies krijgen waarvoor ze bij The Brandcast Company terecht kunnen. 

Creatieve concepten

Je moet het bedenken. En doen.  Die slimme en grappige inhaker op social media. Een metamorfose-concept bestaand uit een reeks video’s voor een brillenmerk. Een compleet contentplatform met verhalen voor een zorgorganisatie. Het ene na het andere creatieve concept wordt bedacht. 

Accountmanagement

De stap van strategie naar uitvoering vraagt om aandacht. Aandacht voor de inhoud, maar vooral aandacht voor de relatie met de klant waarvoor je dingen in productie gaat nemen.  Wat ga je doen, wat kan de klant verwachten, is de klant tevreden, wat kan er beter of anders? 

 

Productie

Van het schrijven van een videoscript, het opstellen van draaiboeken tot het brainstormen over inhakers en het schrijven van interviews. Ook in de productie draait Storypro graag mee. En als het niet lukt, dan gaat Storypro op zoek naar freelancers die mee kunnen draaien in de productie.  

Projectmanagement

Planning is alles bij het maken van content. Veel projecten lopen langere tijd en hebben strakke deadlines. Bij het maken van een videoserie moet er gefilmd worden, er moet een productieleider mee, de betrokkenen moeten er op tijd zijn. En alles moet tot een goed eindproduct leiden voor de klant. 

Coaching on the job

Samen lachen, even sparren, overleggen wat te doen als een klant (nog) niet tevreden is. Hoe pakken we dit aan met zo weinig budget, hoe managen we verwachtingen, hoe bewaken we de kwaliteit? Ook in een meer coachende rol draagt Storypro bij in het team. 

storypro academy

Creatieve content of concepten nodig voor je verhalen?