verandering en leiderschap

Organizational storytelling

Hoe betrekken we de medewerkers bij onze nieuwe visie? Hoe brengen we kernwaarden tot leven? Wat te doen als er weerstand is bij verandering?  Steeds meer organisaties zetten storytelling en storylistening in bij verschillende organisatievraagstukken.  Verhalen doen namelijk iets wat de feiten niet kunnen: ze geven betekenis, scheppen een context en maken de complexe wereld om ons heen persoonlijk en begrijpelijk. 

Werken met verhalen in je organisatie

Identiteitsverhalen

Iedereen die zaken met jou doet wil weten: wie ben je en waar sta je voor? Breng je missie en kernwaarden tot leven en versterk je identiteit met storytelling.

Visieverhalen

Maak van je visie een visieverhaal, zodat je ook anderen kunt meenemen in jouw verhaal. Pas als het mensen het voor zich kunnen zien, gaan ze er in geloven.

Leiderschapsverhalen

Mensen inspireren, motiveren en in beweging krijgen. Dat vraagt om een goed verhaal. Verbeter je communicatie en competenties  met storytelling.

Ervaringsverhalen

De ervaringsverhalen van klanten, medewerkers, inwoners, patiënten of cliënten zijn belangrijke ‘assets’ voor je organisatie. Ze bevatten waardevolle stuurinformatie en ze maken het abstracte menselijk.

Inzichtverhalen

Wil je weten wat er écht speelt en leeft in de hoofden en harten van mensen? Storytistening is een methodiek waarbij je op een kwalitatieve manier verhalen verzamelt en analyseert, waardoor je diepere inzichten krijgt.

Veranderverhalen

Medewerkers klagen vaak dat de top niet goed kan uitleggen waarom een verandering nodig is. En meestal hebben ze nog gelijk ook. Gevolg? Weerstand. Storytelling kan helpen in verschillende fases van een verandertraject.

Storytelling inzetten?

Wil je meer weten over de manieren hoe je organizational storytelling kunt inzetten? Met Storypro kan ik je op verschillende manieren ondersteunen: als adviseur, procesbegeleider en verhalenmaker. Maar ook als trainer of coach. Ik vertel je daar graag meer over en sta altijd open voor een vrijblijvend gesprek om met elkaar de mogelijkheden te verkennen.