Business Storytelling

Wil je de hoofden én harten van mensen bereiken met je communicatie? Zet dan storytelling in. Verhalen inspireren, zijn begrijpelijk en zorgen voor context en betekenis.

Omdat verhalen doen wat de feiten niet kunnen

Storytelling inzetten voor je organisatie is een slimme manier om mensen te verbinden aan je boodschap. Verhalen doen namelijk iets wat de feiten niet kunnen: ze geven betekenis, scheppen een context en maken rechtstreeks contact met onze herinneringen, emoties en ervaringen. We herkennen onszelf in verhalen of we kunnen ons verplaatsen in de situatie van anderen. Daardoor begrijpen we anderen en de wereld om ons heen vaak een stuk beter. 

Identiteitsverhalen

Iedereen die zaken met jou doet wil weten: wie ben je en waar sta je voor? Breng je missie en kernwaarden tot leven en versterk je identiteit met business storytelling.

Visieverhalen

Maak van je visie een visieverhaal, zodat je ook anderen kunt meenemen in jouw verhaal. Pas als het mensen het voor zich kunnen zien, gaan ze er in geloven.

Leiderschapsverhalen

Mensen inspireren, motiveren en in beweging krijgen. Dat vraagt om een goed verhaal. Ontwikkel je leiderschap met storytelling.

Ervaringsverhalen

De ervaringsverhalen van klanten, medewerkers, inwoners, patiënten of cliënten zijn belangrijke ‘assets’ voor je organisatie. Ze bevatten waardevolle stuurinformatie en ze maken het abstracte menselijk.

Inzichtverhalen

Wil je weten wat er écht speelt en leeft in de hoofden en harten van mensen? Storytistening is een methodiek waarbij je op een kwalitatieve manier verhalen verzamelt en analyseert, waardoor je diepere inzichten krijgt.

Veranderverhalen

Medewerkers klagen vaak dat de top niet goed kan uitleggen waarom een verandering nodig is. En meestal hebben ze nog gelijk ook. Gevolg? Weerstand. Storytelling kan helpen in verschillende fases van een verandertraject.

"People don't need new facts, they need a new story "

Storytelling inzetten?

Wil je meer weten over de manieren waarop je storytelling kunt inzetten in je organisatie? Met Storypro kan ik je op verschillende manieren ondersteunen: als adviseur, procesbegeleider en verhalenmaker. Maar ook als trainer of coach. Ik vertel je daar graag meer over en sta altijd open voor een vrijblijvend gesprek om met elkaar de mogelijkheden te verkennen. Je bent welkom in de ‘Storyloft’ van Storypro in Eibergen. Maar we natuurlijk kunnen we ook telefonisch of online een afspraak plannen.